Här finns livskvalité

Oavsett var du bosätter dig i Norra Dalarna så finns en närhet. En närhet till såväl natur som gemenskap och aktivitet. Här kan du ta på dig skidorna på lunchrasterna eller snöra på dig skorna och ta en tur utan att behöva trängas i trafiken. Här kan du lämna bilen hemma och gå/cykla till jobbet, passa på att rensa tankarna och bara njuta. 

Work/Life-balance

Det pratas allt oftare om work-life-balance. Och med mer än hundra år inom tillverkningsindustrin har varenda medlemsföretag i Moragruppen sedan länge vetat vad som egentligen är viktigt. Det är inte effektivisering, inte hastighet eller antal nedlagda mantimmar 

– det är människan. För på mindre orter har man inte råd med dåliga arbetsförhållanden och oschyssta krav. Här måste vi vara rädda om varandra och hjälpas åt. Därför är det viktigt för samtliga medlemsföretag att du som medarbetare mår bra såväl fysiskt som mentalt.


Pendling

Från Mora är det enkelt att ta sig vidare ut i landet kollektivt. Det går både buss och tåg flera gånger per dag direkt till Stockholm. Och båda stannar vid flertalet hållplatser genom länet. Åker man tåg finns även möjlighet att kliva av direkt vid Arlanda för att ta resan vidare ut i världen. Från 2023 kommer det även finnas möjlighet att flyga sträckan Mora-Arlanda, vilket även möjliggör fler möten och kundbesök. 

Aktiviteter & föreningar

I Norra Dalarna finns det mängder med aktiviteter och föreningar att sysselsätta sig med för både stora och små. Stor del av människor som här är på något sätt involverade i kanske framför allt sport­föreningarna, och idrotter som hockey, innebandy och skidor är riktigt stora. Men norra Dalarna har även en hel del kultur att bjuda på, och flera både rikskända och internationellt kända artister kommer här i från. Många av våra medlemsföretag är mycket engagerade i föreningslivet och stöttar på fler än ett sätt de aktiviteter som anordnas!